OM REPARASJON

battery-3557564_640

 
 Når du kommer inn med skade/feil/problemer på din telefon/tablet/PC vil vi gjøre en forundersøkelse hvor vi prøver å lokalisere problemet og hvor mye det vil koste. Hvis du bestemmer deg for å levere inn telefonen vil du få pris, hentetid og eventuelt annen viktig informasjon. Betaling blir alltid gjort etter reparasjon, med unntak av bestillingsvare.

 

→ HØY KVALITET
Mobilhjelpen har dyktige reparatører. med over 10 år i bransjen. Vi bruker kun skjermer av høy kvalitet
→ RASK REPARASJON
Vi reparerer din telefon på timen *
→ GARANTI
Mobilhjelpen gir 24 mnd. garanti på alle skjermer vi bytter.
VIKTIG INFORMASJON
→ Vanntette telefoner vil miste vanntetts-garanti
→ Husk å ta sikkerhetskopi av din telefon hvis du har viktig informasjon. Normalt vil ingen data gå tapt under reparasjon, men vi står ikke ansvarlig hvis det skulle skje.
→ Vi gir 2 års garanti på alle skjermer vi bytter
→ Opplever du problemer med deler vi har byttet etter reparasjonen, kontakt oss umiddelbart
→ Garanti fra produsent bortfaller
→ Telefoner som ikke hentes innen 1 mnd etter reparasjon vil bli kassert
PRISER: Alle priser er inkludert MVA. Kunden vil i forkant av reparasjon bli informert om totalpris.Vi tar forbehold om endringer i pris, men du som kunde vil kun betale den prisen som er avtalt på forhånd. Ved bestilling av deler betaler man hele eller halve beløpet på forhånd.
BETALING: Kontant, Debit Kort, Credit Kort.
POST: Vi kan nå tilby våre kunder som ikke har anledning til å komme innom vår butikk muligheten til å sende sitt produkt til oss per post. Ved retursending av produktet vil det koste 185 kr / 50kr
FORSIKRING: Trenger du tilstandsrapport til ditt forsikringselskap, kan vi skrive en til deg.
REKLAMASJONSRETT: Når det gjelder retten for å reklamere på feil og mangler ved våre produkterviser vi til lov om forbrukekjøp som du finner i linken under: https://goo.gl/ZNL1jh